2020 Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi Hesaplama ve Güncel Faiz Oranları

2020 yılında Ziraat bankası ihtiyaç kredisi hesaplama süreci merakla takip edilmiştir. Çünkü düşük faizli kredi veren bankalar arasında yerini alan Ziraat Bankası aynı zamanda taşıt ve konut kredisinde de tüketicilere özel fırsatlar sunmaktadır. Elbette esnaf ve KOBİ’lerin yanı sıra çiftçilere özel krediler de sunan Ziraat Bankası, vade gün sayısını da yüksek tutmaktadır. 60 ay vadeye kadar tüketici kredisi alabileceğiniz bu bankadan kredi skoru yüksek olanlar mobil uygulama üzerinden şubesiz bankacılık hizmeti alabilir. Her bankada olduğu gibi Ziraat Bankasında da kredi çalışmaları düzgün olmayan tüketicilerden ek teminatlar talep edilebilir.

2020 Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Kamu bankalarından olan Ziraat Bankasında faiz oranları her zaman uygundur. Belirli dönemlerde çok daha düşük faiz oranlarıyla dikkat çeken Ziraat, salgın nedeniyle yüzde 0,49 faiz oranıyla yeni bir kredi kampanyası başlatmıştı. Bu kampanya ayrıca 6 ay ertelemeli olarak sunuluyor. 10 bin TL için yüzde 0,49 faizle aylık 376 TL geri ödemesi bulunan temel destek kredisinde 5000 TL için aylık 188 TL taksit ödeniyor.

Ziraat bankası ihtiyaç kredisi hesaplama sürecinde daha yüksek vadelerle kredi almak isteyenler 60 ay vadeli ihtiyaç kredisini tercih edebilir. Bu yıl için yüzde 1,05 faiz oranı uygulayan Ziraat Bankasında tüm vadelerde faiz oranları aynıdır.

Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisinde Vadeye Göre Aylık Taksit Miktarları

12 aydan 60 ay vadeye kadar tüketici kredisi almak isteyenler 10 bin TL için aşağıdaki ödemeleri yapmak zorundadır;

  • 60 ay vadede aylık taksit 239 TL – toplam geri ödeme 14,364 TL
  • 48 ay vadede aylık taksit 279 TL – toplam geri ödeme 13,440 TL
  • 36 ay vadede aylık taksit 347 TL – toplam geri ödeme 12,553 TL
  • 12 ay vadede aylık taksit 903 TL – toplam geri ödeme 10,890 TL olacaktır.

Son zamanlarda Ziraat bankası ihtiyaç kredisi hesaplama yaparak kredi talep etmek isteyenler artık web üzerinden başvurularını göndermektedir. Bu kapsamda kredi puanı yüksek olanların aynı gün talebi onaylanır. Düşük kredi skoruna sahip olan vatandaşlardan ise farklı teminatlar talep edilebilmektedir. Detaylı bilgiler için Ziraat müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Son olarak konut ve taşıt kredilerinde de düşük faizle kredi veren bu bankanın devlet destekli imkanlar için de kampanyalarını devreye aldığı unutulmamalıdır.