2020 Teminatlı Kredi Veren Bankalar Listesi

İpotekli krediler aynı zamanda teminatlı kredi olarak bilinir. Yani bankalara teminat gösterilerek ihtiyaç kredisi alınabilir. Ülkemizde faaliyet gösteren özel ve kamu bankaları bu konuda farklı faiz oranlarıyla hizmet verirken teminatlı kredi veren bankalar konusunda daha detaylı bilgi sahibi olunmalıdır. İlk olarak bu bankalar;

  • Vakıfbank
  • Denizbank
  • QNB Finansbank
  • Ziraat Bankası
  • Garanti Bankası
  • Halkbank
  • İş Bankası
  • HSBC olarak sıralanır.

Bankaların farklı vade ve faiz oranları mevcuttur. Bu nedenle 2020 yılı için iipotekli kredi alacaksanız bankalarla iletişime geçmeniz gerekir.

Vakıfbank İpotek Kredisi

48 ay vadeyle teminatın yüzde 80’ine kadar kredi almak için Vakıfbank şubelerine başvurabilirsiniz. Esnek ödeme seçenekleri de sunan Vakıfbank’ta yüksek miktarlı kredi talepleriniz karşılanabilmektedir.

Denizbank İpotek Kredisi

Ev teminatlı konut kredisi almak isteyenler en yakın Denizbank şubelerine gidebilir. Öncelikle teminatlı kredi veren bankalar konusunda çokça tercih edilen bu bankanın faiz oranları da güncellenmektedir. Genelde yüzde 1,50’den başlayan faiz oranları elbette her yıl değişebilir. Bu yüzden bankayla iletişim kurduktan hemen sonra süreci yönetebilirsiniz.

Ziraat Teminatlı Kredi

Kamu bankalarından olan Ziraat Bankasında 60 ay vadeye kadar ipotekli kredi alabilirsiniz. Gayrimenkulun yüzde 80’ine kadar kredi çekebilirken bankanın talebine göre ek teminat göstermeniz gerekebilir.

Halkbank Teminatlı Kredi

Satın alınacak konutun yüzde 80’ine kadar kredi alabileceğiniz Halkbank’ta faiz oranları değişkendir. Ayrıca vade gün sayısı 48 aydır. Bununla birlikte ortalama faiz oranı yüzde 1,55’ten başlamaktadır.

İş Bankası İpotekli Kredi

İş bankasından hem ev hem de arsa ipotekli ihtiyaç kredisi alabilirsiniz. Bu yüzden teminatlı kredi veren bankalar konusunda İş bankasının ciddi bir kitlesinin olduğu unutulmamalıdır. Ayrıca ekspertiz değerinin yüzde 50’sine kadar kredi verilir.

Garanti Bankası İpotekli Kredi

60 ay vadeye kadar farklı faiz oranlarıyla Garanti BBVA’dan anında kredi alabilirsiniz. Konut teminatlı mortgage kampanyası sunan bu bankanın gerekli durumlarda kefil istediği de unutulmamalıdır.

Bankalar arasında karşılaştırma yapmadan kredi başvurusunda bulunulmamalıdır. Bu yüzden düşük faizle kredi almak isteyenler veya kredi skoru düşük olan bireyler genelde bankaya gayrimenkul ipotek ettirerek kredi kullanma yoluna gitmektedir. Yine de her bankada sürecin farklı olduğu da bilinmelidir.